tematrio – sportlov

Lyran utmanar rejält den här veckan. Hon ber oss om boktips: Berätta om en bok där någon sport, idrott eller ett sportintresse har en betydande plats! (OK, det blir godkänt om ni kan hitta böcker där sport överhuvudtaget omnämns.) Det får bli tre nordamerikaner från mig: baseball, cricket och soccer.

Aktuell på svenska är The Art of Fielding av Chad Harbach som Gästbloggar’n läst och gillat, jag själv har minnet av Netherland ganska färskt. Där möter vi en man som lyckas leva vidare efter 9-11 med hjälp av cricket. I Tom Perrottas roman Lektioner i avhållsamhet är det tränaren till ett flicklag i soccer som får mig som läser att tänka till om landet i väster.

Kricket är dessutom namnet på Per Johanssons nya roman som inte handlar särdeles mycket om sport, ska jag svamla vidare så medger jag att jag följer skid-VM och ser fram emot inomhus -EM i friidrott som hägrar i helgen. Man kan gilla både sport och böcker, det går!

PS. Spelets konst heter boken med det snygga omslaget på svenska.