tematrio – crossover

Berätta om tre bra böcker som passar både för ungdomar och vuxna (och alla däremellan) oavsett vilken etikettering boken har. Det uppmanar oss Lyran i veckans tematrio. Klart jag vill vara med, det som är fantastiskt med den här typen av böcker är ju att de kan läsas av alla och beroende på ålder och erfarenhet läser man sin berättelse. Nu är jag ingalunda någon crossover-expert men tre bra svenska böcker ska jag kunna få till:


Pojkarna – för att den är självklar och underbar.


Kaninhjärta – för att berättelsen stannar kvar.


Skjut apelsinen – om vilsna unga pojkar som vill vara män.


Bonuskvartett blir den nordamerikanska: The Hunger Games, The Perks of Being a Wallflower, Prep och The Fault in Our Stars. Och The Curious Incident With The Dog in the Nighttime får bli den engelska…