stadsbesök – Mumbai

Hörru Linda!

Nu tar du mig med på en resa som kan få mig att skriva ett mycket, mycket långt inlägg. Jag har aldrig varit i Indien och jag är inte ens säker på att jag ens skulle vilja åka dit men. Jag har läst en del, mitt favoritsätt att resa by the way…

Om vi nu ska hålla oss till Mumbai och inte ta en riktig rundresa i Indien så vill jag tipsa om alla böcker av Aravind Adiga, mest av allt The White Tiger men Between the Assassinations och Last Man in the Building är också mycket läsvärda. Rohinton Mistry är en annan favoritförfattare och En familjeangelägenhet har jag skrivit om här på bloggen.  Av Vikas Swarup har jag hittills läst Six Suspects  – en modern samtida deckare som utspelar sig i Mumbai. En novellist som bor i staden och som jag är nyfiken på är Ambai. Hennes novellsamling Flod finns i min hylla.

Kan man tänka sig att ta en avstickare till Dehli så är Tarquin Halls ”deckarserie” om Vish Puri oefterhärmelig. Som en skruvad Damernas Detektivbyrå i indisk storstadsmiljö. Anita Nair skriver om Kvinnor på ett tåg, uppe i bergen i Kashmir utspelar sig Kiran Desais underbara Bittert Arv och Jumpha Lahiris novellsamling Främmande jord handlar om indier i exil. Längre, och längre från Mumbai kom jag visst och ändå har jag inte riktigt släppt loss 🙂

Jag kommer på mig själv med all länka till döds, jag har en kategori här på bloggen som heter Asien. Välkommen att kika runt där för fler tips och texter!

PS. Maria tipsar mig på FB om en reportagebok som verkar mycket spännande. Bakom det evigt vackra av Katherine Boo. En glimt av den bjuder jag på: