dagens novell: stamtavla

Stamtavla heter dagens novell och jag lyssnar till den på väg mot sopsorteringsstationen. Karin Ström läser själv sin fina text och jag kan nästan inte förmå mig att pausa ens när tidningarna ska slängas. Maria är storasyster, Daria lillasyster och de är båda konstnärer, konkurrensen har alltid funnits där mellan systrarna och det blir ett konstverk som ställer allt på sin spets.

Diskussionen kring hur konstnärer eller författare använder sina familjer, sina vänner eller ovänner i sina verk är ständigt aktuell. Var går gränsen för den konstnärliga friheten? Finns det ens en sådan?

För Maria finns där en gräns, för Daria ingen och Karin Ström har skrivit en mycket fin novell som samtalar med mig om syskonskap, mödrar och konstnärsskap. Läs eller lyssna genast!

PS. Erikas bokprat har också lyssnat, via Spotify. Där finns det också noveller!

– en novellvåg i bokbloggarhavet –