leva sin dröm – novell från Hoi

Hoi förlag satsar på en utgivning av e-noveller som man enkelt kan läsa i sin telefon eller läsplatta och det tycks mig, av de två jag hittills läst, att urvalet är gjort för att fungera bra t ex på resor. Monika Thormanns korta novell Leva sin dröm är en söt liten historia om hur en ung flicka uttalar en dröm i sextonårsåldern, hamnar långt från drömmen och hittar tillbaks till den. Drömmen är att skriva en bok och för huvudpersonen går det ganska enkelt att bli publicerad författare. 


Jag inser att den här texten inte passade mig, inte att läsa i lugn och ro i en fåtölj hemma ialla fall. Den berättar allt, där finns en förenklad bild av livet och få lager för mig att upptäcka. Kanske hade den passat mig bättre på en knökad pendlingsbuss? 


Lite för kort, lite för sockrat, 19 sidor enkel text med mycket tydlig handling, passar i lättlästkategorin?


– en novellvåg i bokbloggarhavet –