drömmen om en bro

Årets dåliga samvete nummer två blir föremål för dagens bokliga inlägg. Jag ska erkänna att jag inte läst ut Drömmen om en bro. Det är sällan men plötsligt händer det. Jag har läst och läst och är bara på sidan 190, inser att jag får Jonathan Franzen vibbar. Det är mängder av text, lite action och någonstans där det blev tal om att rädda utrotningshotade fåglar så tappade jag bort intresset. Idéen är ju annars strålande, ett antal människor reser till en håla i Kalifornien för att förverkliga den smått galne borgmästarens dröm över ett monument, en symbol för en modern småstad. Just bron i sig kan ju ha ett starkt symbolvärde men jag läste som sagt inte tillräckligt långt för att ens kunna berätta om det. När jag tar hjälp av kära google så hittar jag till Populär historias site. Deras text om broar är faktiskt bokens behållning, tack för det!

Andra som läst och tyckt om boken är: GP, Annika Koldenius,  UNTMimmimarie och Lyrans Noblesser.