bokbubblarna: Hello Kitty måste DÖ

Tänk att jag trodde att diskussionens vågor skulle gå höga när bokbubblarna träffades för att prata om Angela S Chois bok Hello Kitty måste DÖ men vi var ganska eniga. Nästa alla gillade den här skruvade, smått absurda boken där den duktiga kinesiska dottern revolterar rejält mot allt vad tradition heter. Associationerna gick till Dexter och Tarantinofilmer där det börjar ganska normalt och vanligt och sedan gradvis glider berättelsen till något som man inte ens kan fantisera ihop.

Vi blev ganska nyfikna på vem författarinnan är, troligen är hon ingen massmörderska men vi kunde läsa oss till att hon är andra generationens kines i San Fransico och jurist. Ungefär som huvudpersonen då alltså. Fiona är så märkligt avtrubbad och det lakoniska sättet som morden beskrivs på gör att man nästan köper grejen. Ok, Hello Kitty, den könlösa, menlösa katten utan vare sig tänder eller klor måste DÖ, men med så drastiska medel?

Vi babblar och bubblar så i vår cirkel att kvällen går fort, men ny bok hann vi i alla fall bestämma. Vi satsar på franskt och hoppas på nina av en slump av Michèle Lesbre eller Kod 400 av Sophie Divry. Vi ses igen den 14 november, då är det dags att bubbla igen!