bokbloggsjerka i nobeltid

Annika skickar oss två snabba –

Det har väl knappast gått någon förbi vem det var som vann Nobelpriset i litteratur, och en av veckans frågor är naturligtvis om det var rätt person som kammade hem priset?
Jag svarar nja, jag vet för lite om gårdagens kines för att kunna säga något om huruvida han var rätt eller ej. Våldsamt, burleskt och maximalistiskt skriver GP. Magisk realism och ett eget litet universa som speglar samhället berättar deom på babel och det låter sådär i mina öron. Inte det jag väljer att läsa först. Men skam den som ger sig, jag får väl pröva. Jag hade hoppats på en afrikansk vinnare, gärna kvinna men de aderton ville annat. Denna gång.
I dag kom jag hem från biblioteket med hela famnen full av böcker, och det beror inte på att jag är utan läsning, utan det hänger helt enkelt ihop med att jag är beroende av böcker. Vilket leder oss till fråga nummer två: hur många böcker finns just nu i din att-läsa-hög?
Det  är en definitionsfråga det där. Just nu ligger en hög med böcker som är rec ex vid sängen, de ska läsas asap. I den är det sex. Men sedan har jag en hylla med oläst och däri finns ett femtiotal böcker, i sommarstugan minst ett tjugotal till. Det stressar mig lite ibland men samtidigt är det en skatt av upplevelser som väntar, Maria delade en strip på FB på morgonen och den delar jag med mig till er:
Hämtad från Living to Read Fantasy