bokmässenedräkning: Merethe Lindström

Igår kom ett efterlängtat paket i min brevlåda. Det var Merethe Lindströms nyöversatta roman Dagar i tystnadens historia , en bok som tilldelades Nordiska Rådets litteraturpris 2012. Som jag ser fram emot att läsa! Recensiondag är först den 29 september så vad jag tycker om den får ni veta mitt i mässrapporteringen.

Merethe är också en av dem som kommer att inviga Bok och Biblioteksmässan om två veckor. Torsdag den 27 klockan 11 smäller det! Med Mark Levengood som konferencier och med nordiska ministrar i sällskap skall hon representera det som är mässans hjärta: litteraturen.

Vill man lyssna till Merethe fler gånger under mässdagarna så finns hon med i flera seminarier och monterprogram, bland annat i en norsk författarstafett som jag inte vill missa!– bokmässenedräkning är en serie inlägg inför årets bok och biblioteksmässa i Göteborg, alla är taggade med bokmässa 2012, häääääng med på mina förberedelser och så ses vi snart där! –