bokmässenedräkning som kom av sig

Redan när året började satte jag fart att förbereda för bokmässan, planering av nordisk läsning, inköp och inlägg om de nordiska författarna som skulle kunna vara aktuella. När sedan seminarieprogrammet kom så började jag skriva på min inläggsserie. Tänkte mig ett 50-tal inlägg kopplade till de olika seminarierna men nu har jag tappat både lust och fart.

Förra året var jag, som del av bloggen enbokcirkelföralla, ambassadör för bokmässan. Det innebar att jag skrev ca 40 inlägg innan, och under mässan på den bloggen samt på min egen blogg och jag tyckte att det var så mysigt. Det mysigaste av allt var att sedan kunna träffa alla medbloggare i mässans bokbloggarrum. Att där fanns en fristad i surret där man kunde skriva och samtala om det man sett och hört, i år är det nya ambassadörer och nya regler. Bara de som är anlitade av mässan som ambassadörer kommer att få tillgång till förmånen med arbetsrum. Jag förstår mässans inställning men jag själv tappade, förhoppningsvis tillfälligt, lusten.

Säkert kommer den tillbaka när det närmar sig mässa för det är klart att jag ska gå dit och vara där fyra dagar, förhoppningsvis kan alla bloggare som vill ockupera ett av caféerna så att det skapas en informell mötesplats. Samtalet och mötet i det verkliga livet är liksom grädden på moset på mässan.

– bokmässenedräkning är en serie inlägg inför årets bok och biblioteksmässa i Göteborg, alla är taggade med bokmässa 2012, häääääng med på mina förberedelser och så ses vi snart där! –