bokbloggsjerka – recension, reflektion eller tankar om alla böcker?

Recenserar du alla böcker du läser?  så frågar Annika i dagens jerka och som vanligt är det ingen helt lättsvarad undring. Jag skriver om alla skönlitterära böcker jag läser, ibland om fackböcker också om jag tycker att de varit något riktigt extra, men jag recenserar mycket sällan. Ofta blir mina texter alltför personliga och fragmentariska för att kunna räknas till recensioner. Jag skriver sällan om handling och oftare om vad jag kom att tänka på när jag läste. Jag har bloggen som min läsdagbok och då vill jag gärna skriva en rad eller två om allt jag läser för att kunna minnas men det är mer reflektioner eller små tankar som dök upp. Det är mitt sätt och jag gillar det!

Det är befriande att bloggosfären är så olika – där finns en frihet att göra vad man vill av sitt utrymme i media. Gillar läsarna inte så är det ju bara att leta upp en annan blogg med annan inriktning och ofta hamnar man på bloggar som ger nya tankar och infallsvinklar. Mångfald och valfrihet gör bloggvärlden rik!