indien 5x – Last Man in Tower

Mitt sista inlägg i 5x indien var planerat att handla om en bok som jag läst i typ ett halvår. Jag vill så gärna läsa klart för jag tror att om jag bara ger den en ärlig chans så tar den sig. Aravind Adigas två tidigare böcker som jag läst har jag tokhyllat här på bloggen. The White Tiger och Between the Assasinations var väldigt precis annaböcker men Last man in Tower går sådär. Personerna engagerar mig inte riktigt, de känns utvalda för att representera hela den indiska befolkningen. Greppet med ett hus som ska rivas och ge plats åt köpcentra känns lite sådär och matoset och myllret, smutsen och gudarna lockar mig plötsligt inte alls. Måhända får jag läsa den när den kommer på svenska i tidig höst, kanske är det språket som skapar motståndet? Siste mannen i tornet kommer i augusti!

Indien 5x är en serie inlägg med litteratur från Indien i fokus, fem inlägg – fem dagar i rad. Hääääng med!