bokmässenedräkning: Hur får man en ko att dyka?

En av de böcker som jag läst många, många gånger för många, många barn är Pannkakstårtan. Urcharmiga bilder fyllda av detaljer, upprepningar blandat med galenskap och dessutom en katt med mössa. Kan inte gå fel! 1985 kom den här barnboksklassikern ut och jag blir förstås sugen på att veta mer om skaparen av den här säregna och fantasifulla världen som är Sven Nordqvists. Tur att det är mässa i höst!

Hur får man en ko att dyka?

fredag 28 sep kl. 14:00 – 14:45
Sven Nordqvist har en alldeles särskild förmåga att skapa en illusion av närhet. Miljöerna blir verkliga platser där det bor människor och djur som läsaren kan besöka som sina vänner. Hur jobbar han fram sina världar? Vad driver honom när han gör en ny Pettsonbok, den första på 11 år? I Sven Nordqvists breda palett ryms också faktaböcker, som genom humor och precision öppnar nya kunskapsdörrar. Kärlek till hantverket och blick för verkligheten gör det möjligt. Var kommer den kärleken ifrån? Och hur får man en ko att gunga och dyka sådär självklart? Lennart Eng, ordförande i föreningen Svenska Tecknare, samtalar med Sven Nordqvist om drivkrafter och inspirationskällor i arbetet.

– bokmässenedräkning är en serie inlägg inför årets bok och biblioteksmässa i Göteborg, alla är taggade med bokmässa 2012, häääääng med på mina förberedelser och så ses vi snart där! –