nigeria 5x – Chimamanda och många fler

Jag har läst några riktigt bra nutida nigerianska författare som jag gärna tipsar om. Först ut är Chimamanda Ngozie Adichie där två romaner, Lila Hibiscus och En halv gul sol. samt en novellsamling Det som nästan kväver dig  finns på svenska. Chris Abani skriver poesi och kortromaner från en brittisk horisont, Abigails liv  har jag läst och drabbats av. Seffi Attas debutroman heter Allt gott ska komma dig till del och klickar man på länkarna kommer man till mina texter om dem. Macondo har en fin hemsida där man kan få tips om författare – deras Nigerialista har många spännande namn.

Min boktolva innehåller också två författare från Nigeria. I sommar blir det läsning av Helon Habila: Mäta tid och Buchi Emecheta: Andra klassens medborgare. Har jag missat några läsvärda nigerianska författare? Tipsa mig gärna!

Nigeria 5x är en serie inlägg med litteratur från Nigeria i fokus, fem inlägg – fem dagar i rad. Hääääng med!