bokbloggsjerka – litterära resor

Annika ställer verkligen farligt inspirerande och ibland kostsamma frågor i sin bokbloggsjerkor, man blir hela tiden sugen på att pröva nya författare, köpa böcker och den här veckan handlar det om resor.

Har du bokat en resa någon gång bara för att själv få uppleva en miljö som du har läst om i en bok? Om inte, skulle du kunna tänka dig att göra det?

Resan till Amsterdam i våras var kanske lite en sådan resa, jag ville gärna uppleva Anne Franks Hus men jag skulle ljuga om jag sa att det var bara för det som vi reste. Besöket i Stratford upon Avon och i Globe Theatre i London är också höjdarupplevelser men det handlar ju mer om författaren. Just nu är resedrömmen New York och där finns säkert mängder av litterära miljöer att besöka, jag kan också tänka mig att uppleva Sydafrika men jag har inga böcker i tanken som triggar den där känslan av att vilja gå precis i bokens miljö. Det ska bli så spännande att läsa alla andras tips!