måndag = tematrio

Snart är det 17 mai och dags för grannyra. Vill man förbereda sig med lite bra norsk läsning så kan man klicka sig till Lyrans tematrio den här veckan. Klart att jag ska vara med och tipsa!

Berätta om tre norska/svenska favoriter. Välj om du vill berätta om en speciell bok eller en författare.

Tore Renberg är en ung norrman som skriver relationsromaner mitt i samtiden. I höstas kom Jag reser ensam och det är en lättsam lad-lit där studenten Jarle plötsligt en dag får en femårig tös att ta hand om. Livet blir sig aldrig likt igen…

Per Pettersons kanske mest kända roman är Ut och stjäla hästar som jag för övrigt en gång köpte i Oslo… Jag vill passa på att tipsa om Jag förbannar tidens flod. Ännu en ung man som berättar, den här gången om relationen till sin mor.

Erlend Loe levererar alltid! Så skrev jag när jag läste honom senast.  Stilla dagar i Mixing Part har Nigella på omslaget. Bara en så’n sak!

Tre norske gutter blir mitt tips till alla som vill fira 17 mai med uppenbar känsla för stil!