digitala verktyg och sociala medier i undervisningen

Det är inte varje vecka som en fackbok hittar hit till bloggen men just den här kan jag inte låta bli att skriva om. Kanske hittar någon läsare till Digitala verktyg och sociala medier i undervisningen av Christina Löfving och då blir jag så nöjd det här är nämligen en mycket inspirerande bok som handlar om så mycket mer än IKT i skolan. Där finns många spännande idéer som man kan använda direkt i sin undervisning, länksamlingar och praktiska tips på organisation. Dessutom finns där utmanande diskussioner om inlärning, motivation och elever som tilllåts vara nyfikna och vetgiriga. Den handlar också om hur en miljö där förändring och utveckling tillåts kan skapas i en klass eller på en skola och jag kommer att tjata hål i huvudet på mina kollegor om innehållet. Kika också in på Christinas blogg ITmamman  – många kloka tankar finns där!