finns det en bloggstolthet?

”Läser du alla böcker du skriver om eller skriver du bara av baksidestexten?”

Det var frågan som jag fick för ett antal månader sedan och som provocerade mig å det vildaste. För mig är det helt otänkbart att skriva om en bok på bloggen som jag inte läst och de senaste dagarna har jag hittat och funderat över inlägg hos både Annika Koldenius och Enligt O som handlar om det där med att googla ihop en text och presentera som sin. Jag läser mycket sällan andras tankar om de böcker jag skriver om innan jag själv skrivit ihop min text och sedan länkar jag gärna till andra tyckare i mitt inlägg. För mig är det viktig att tankar om böcker är personliga och det är till de bloggar som skriver personligt som jag återvänder, jag vill ha mer än handling och jag hoppas att de texter jag skriver ger läsarna mer än handling också. Jag googlar ibland, erkänner, men det är ofta efter artiklar om författaren, tidigare böcker och ibland också efter filmsnuttar på Youtube. Någon slags bloggstolthet har jag så svaret är: Ja, jag läser alla böcker och nej, jag skriver inte av baksidestexten.