himmelsdalen

Så äntligt har jag läst Marie Hermanssons senaste roman Himmelsdalen. Eftersom den inte fanns som e-bok så har jag troget väntat på pocketupplagan. Jag lyssnade på Marie på bokmässan och visste att det här var en bok för mig, utan tvivel. Jag gillar mycket hur hon ofta börjar sin berättelse i det vardagliga, allmänna och sedan skruvar till det varv på varv tills man inte riktigt vet vem som är frisk, vem som är sjuk, vem som är klok och vem som är galen. Den här boken är ett tankeexperiment som heter duga! Jag gillar skarpt just den diskussionen och skulle gärna läsa den här i bokbubblarna. Hoppas jag kan få tjejerna med på det tåget…
Till den lilla avlägsna dalen i Helvetia kommer Daniel för att besöka sin tvillingbror Max som bor på santoriet. Bara någon dag senare så har han gått med på att ta sin brors plats, den himmelska dalen blir allt trängre och människorna som bor där ter sig allt mer udda. Är dalen en fristad eller ett fängelse?
Nu tänker jag inte skriva mer om handlingen för det här är en bok som ska läsas, som ska överraska läsaren och som förtjänar att läsas med ett öppet sinne. Som en riktigt bra spänningsroman fångar Marie Hermansson mig och jag längtar redan efter nästa roman. Lysande!
Jag har tidigare läst alla Maries böcker men bara skrivit om Musselstranden här på bloggen.