väldigt goda muffins till elvakaffet

För att fira att det är skottdag, eller för att fira typ vad som helst som behöver firas eller bara för att det är gott med fika, så kommer här ett smaskigt recept på muffins. Jordnötsmuffins á la Vädursgatan:
2 ägg
2 dl socker
2 dl yoghurt naturell
100 g smält smör
2 dl jordnötssmör med hack
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk salt
1 dl kakao
Vispa ägg och socker pösigt i en skål, rör sedan ned smält smör, jordnötshack och yoghurt med slickepotten. Lägg mjöl, bakpulver, kakao och salt i en sikt och sikta ned i blandningen, rör om med slickepott. Skeda upp i muffinsformar ca 20 st mellan eller 10 stora. Grädda i 225 grader (mellan) eller 200 grader (stora) i ca 10 (mellan) till 20 (stora) minuter. Om man vill lyxa till det ännu mer lägger man en bit mörk choklad på den ogräddade muffinsen som blir en chokladgömma när den gräddas…

Edit: Som just den här gången blev sådärgoda. De brukar bli godare, tar säkerligen slut ändå.