grodan och kärleken

Hjärtat dunkar och hela kroppen känns pirrig: Grodan har blivit kär. Efter en stunds funderande inser han att det är ankan som är förmålet för förälskelsen. Det är nog närmast känslan av att vara kär som berusar grodan och det känner jag så väl igen i arbetet med mina små elever. De är ofta dödligt förälskade men förmålen kan variera, på morgonen är det en pojke och på eftermiddagen en annan. Tillbaks till boken: Vännerna protesterar vilt inte kan en grön groda och en vit anka älska varandra? Kärleken har inga gränser i Max Velthuijs underbara lilla bilderbok och det här är en bok som verkligen passar att läsa på Allahjärtansdag oavsett om man är vuxen eller barn. Alla andra dagar också för den delen. Berättelsen är också utmärkt att dramatisera och med förskoleklassbarn i rollerna blir den lilla historien alldeles bedårande.