2011 års bästa debutant?

Bokbloggsjerkan handlar om debutanter! När jag tittar på min läslista för 2011 inser jag att jag läst få debutanter men de jag faktiskt läste var desto bättre. Den som sticker ut allra mest är förstås Tomas Bannerheds Korparna som jag hittade till i höstas och tyckte mycket om trots att jag inte är särdeles intresserad av fåglar. Människorna intresserar mig desto mer och berättelsen om barndomen i Småland på 70-talet fängslade mig från början till slut. Ännu en debutant som jag läste var Josefin Sundströms delvis självbiografiska roman Vinteräpplen. Den kom i pocket under 2011 och beskriver tre generationer kvinnoöden i Österbotten. Jag har tipsat både vänner och bekanta om just den här boken och alla som läser drabbas av deras liv. Svensk debutant nummer tre får bli Sara Ohlsson vars ungdomsbok Jag är tyvärr död och kan inte komma till skolan idag  Rappt språk, humor och depp i skön förening och fyllt med hopp för alla nydumpade därute gammal som ung. Läs, läs, läs, skrev jag om den för ett år sedan.

Läs, läs, läs passar för alla tre böckerna i mitt lilla debutantinlägg. Torsdag den 23 februari får vi veta vem som tar hem Borås Tidnings debutantpris. De nominerade hittar du här , det är bara Tomas Bannerhed jag läst, Carolina Fredrikssons Flod har jag börjat på många många gånger och inte kommit vidare. Vilken debutant hejar ni på?