de där författarna som jag suktar efter

Lyran frågar oss i veckans tematrio om olästa författare. Jag ska genast erkänna att det är många, alldeles för många och bokfloden väller fram allt stridare. Debutanter och klassiker i en salig blandning, svenska, europeiska och afrikanska. Många olästa blir det. Just nu längtar jag särskilt mycket efter att läsa böcker som legat ett tag i min hylla och därför väljer jag:

Gun-Britt Sundström: Maken finns i min hylla och jag har läst om hennes författarskap på flera bloggar den senaste tiden.

Steve Sem-Sandberg: De fattiga i Lódz är ju en bok som jag tänkt på länge, prisbelönt på alla sätt och säkert mycket spännande ämne för en historieintresserad mänska som mig.

och så får det bli

Dawit Isaak – Hopp och andra texter fick jag i min hand på bokmässan. Ska läsa.

Vilka suktar du efter?