årets stjärnsmällar!

Som sig bör så ska man summera läsåret lite sådär på årets sista dag och inte är det enkelt. Många, många bra böcker har jag läst 2011. Här kommer efter mycket vånda mitt nyårsfyrverkeri:

svenska höjdare:
Att ringa Clara
Det goda inom dig
Grand final i skojarbranschen
Korparna
Mot Ljuset

utländska höjdare :
Bastarden från Istanbul
Det stora huset
Ingenstans i min fars hus
Konturer av den dag som nalkas
The Summer Without Men

Och så klart den magnifika höjdpunkten: Fyra dagar på bokmässa som höll på att blända mig totalt, utmattad och uppfylld av intryck. Nästa år behöver jag ha semester efter mässan 😉 Jag ser redan fram emot alla trevliga människor jag kommer att möta, alla intressanta människor jag kommer att lyssna till och förstås alla böcker jag kommer att läsa innan, under och efter. Nästa års tema är nordiskt och förhoppningsvis kommer det att märkas även här på bloggen. Vi ses i ett spännande 2012!

PS: Ser att jag har 9 kvinnliga författare och bara en man på min lista.