Boktolva 2012 – en helafrikansk affär

Enligt O har en sympatisk utmaning på sin blogg. Hon uppmanar oss att läsa 12 författare som vi länge velat läsa men ännu inte kommit oss för. Jag var med på boktolvan 2011 och lyckades få till 10/12 författare, att jag sedan läst mer nytt än någonsin tidigare just 2011 räknar jag inte för det var ju inte de som stod på listan. Ni hör att jag är lite petimeternoga här nu va? Min lista för 2012 kommer att bli helafrikansk och författarna jag ska försöka att läsa är:
 1. Aniceti Kitereza
 2. Calixthe Beyala
 3. Fatima Mernissi
 4. Fatou Diome
 5. Maissa Bey 
 6. Mia Couto
 7. Ngugi wa Thiong’o
 8. Nuruddin Farah
 9. Ondjaki
 10. Zakes Mda 
 11. Butchi Emecheta
 12. Helon Habila
Japp, det blir 12 att välja bland och nu ska jag fylla på med lämpliga titlar. Kul att ägna minst en bok varje månad åt afrikansk litteratur, några har jag redan i min hylla så då kan jag bocka för hos mitt projekt kill hyllvärmare också. Tackar Enligt O som utmanar mig!