en liten adventsfika i rusket

Cozy Christmas heter det goda teet som jag fick i present häromdagen och matchat med pepparkaksmuffins så blir det en perfekt fika denna regniga och blåsiga dag. För hugade bagare kommer här receptet:
muffins:
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl yoghurt naturell
50g smält smör
1 dl lingonsylt
5 dl vetemjöl
2 tsk malen ingefära
3 tsk malda nejlikor
3 tsk mald kanel
1 tsk bikarbonat
glasyr:
100 g philadelphiaost
2 dl florsocker
2 tsk finrivet citronskal
ev dekoration

gör så här:
sätt ugen på 225 grader

Vispa ägg och socker pösigt i en skål, rör försiktigt ned yoghurt, smält smör och lingonsylt i smeten.
Sikta sedan ned mjölet, kryddorna och bikarbonatet och vänd in det i smeten, skeda upp i muffinsformar. Grädda ca 15 minuter. Vispa osten med siktat florsocker och sätt till citronen. Spritsa på muffinsen när de är kalla, dekorera med chokladhjärtan eller silverkulor.