en samvetsfråga är ställd

Veckans bokbloggsjerka kan bli något besvärlig att besvara, det är nämligen en samvetsfråga:

Hur får du tag på dina böcker? Köper du eller lånar du dem? Finns det någon internetbokhandel som du anlitar oftare än andra? Kort sagt: beskriv hur du får tag på dina böcker som trängs i bokhyllan och som gör allt för att fånga ditt intresse.

På’t utan pardon. Jag gillar att köpa böcker. En del köper böcker, andra köper godis och jag köper bådadera. Det händer alltsomoftast att jag kommer från sta’n och har köpt några engelska pocketar på Pocket Shop, eller att jag klickat hem ett paket från adlibris. Det är lyx att kunna göra det men sedan jag köpte min läsplatta så lånar jag flera titlar varje vecka på e-lib. Färre köpta böcker och fler hemklickade gratis alltså, dessutom kommer det ett gäng rec-ex i min låda både nu och då. Vanliga biblioteket har nästan helt fallit bort tyvärr, där är ju egentligen så trevligt att kika in. Om jag skulle samla ihop mig så kan jag tänka mig att det just nu är en ganska jämn fördelning på inköp, e-lib och rec-ex. Några enstaka byter jag också till mig i byten på jobbet och ibland får jag en present. Många böcker blir det, helt klart!