smärtans hus

Ytterligare en Jo Nesbödeckare slukad med hull och hår! Riktigt i klass med Rödhaken var inte Smärtans Hus men helt klart en habil deckare. Jag får följa Harry Holes liv efter att hans kollega Ellen mördats på öppen gata och Ellens skugga finns med i hela utredningen som i den här boken handlar om bankrånare. Harry vrider och vänder på fallet och blir personligt inblandad och Jo Nesbö passar på att beskriva rånares motiv, resandefolkens kultur och polisarbetet inifrån. Kanske att den här historien hade fler tidsmarkörer och därför känns lite mer passé. Smärtans hus är ju studion där polisen redigerar och analyserar övervakningsvideoband. Laptopar med modem och annat känns också ifrånsprunget, måhända ska författarna passa sig för att skriva in alltför mycket teknik? Hur som haver jag gillar Harry Hole, han är en människa av kött och blod och livet går inte på räls. Spännande sträckläsning – djävulsstjärnan nästa!