jag spökar väl vidare ett tag till

Eva Ibbotson har skrivit en lång rad barn och ungdomsböcker med spöken, häxor och monster i huvudrollerna. Jag läser ibland Hemligheten på perrong 13 högt för eleverna i fyran. Det passar särdeles bra såhär på hösten och dessutom kan man alltid diskutera med dem om de känner igen något av handlingen. Där finns ju några beröringspunkter med Harry Potter om man säger så…
Några elever fastnar alltid för Eva Ibbotsons sätt att skriva och då är Häxtävlingen och Spökräddningen ofta säkra kort, Spökena på Clawstone Castle brukar också kunna gå hem. Det är en berättelse om två barn som besöker sina åldriga släktingar på det smått förfallna och avlägset belägna slottet och när slottets magiska kor försvinner tar de slottsspökena till hjälp. En ganska absurd skara försöker tillsammans att rädda det anrika slottet undan den girige och nyrike grannen… Välskrivet och med humor för barn att läsa själva från sådär 9 år.