läsa och skriva – två sidor av samma mynt eller?

Annika frågar i veckans bokbloggsjerka hur det är med oss bokbloggsjerkare. Skriver vi?

Min mamma sa alltid om skrivande att det är inget för dig, det är alldeles för svårt. Håller till viss del med! Det är svårt att skriva, tänk om det skulle vara lika lätt att skriva som att läsa eller för den del prata? För mig är läsandet och skrivandet ändå tätt sammanbundna, det handlar om både fritid och yrke och jag läser och skriver dagligen. Jag inspirerar och hjälper elever till att få ett rikt läsande och skrivande men om man med frågan menar skönlitterärt så är svaret nej. Jag bruksskriver mycket och ofta, det kan vara inlägg på bloggen som är mer eller mindre väl genomtänkta eller texter i min lärarprofession men skönlitterärt är det ännu inte något som skulle duga. Jag har många idéer om vad jag skulle kunna skriva om och fler dyker upp i samband med olika släktforskningsprojekt men ännu intet. Det blir ett projekt för pensionen sådär om 20 år för det där med skrivande är kanske ändå för mig. Någon gång, måhända.