Anna, läs mer!

Dotterns favoritbok alla kategorier under uppväxten var S.V.J. av Roald Dahl. Det är en fantastisk och fantasirik berättelse som jag nu är så glad över att läsa högt för mina elever. Jag brukar läsa Roald Dahl så här på hösten, ibland är det Häxorna, ibland Kalle och chokladfabriken eller Danny, bäst i världen men nu var det dags för S.V.J. för första gången i mitt klassrum. Det är en av få Dahlböcker som har en liten flicka i huvudrollen och särskilt kul är det att tänka på att Dahls barnbarn också heter Sophie, hennes böcker är fö också mkt bra… Boken är nu är verkligen en tungvrickarutmaning att läsa eftersom bokstäverna är snodda runt varandra och en alldeles vanlig vänniskomarelse med små slängar av ordblindhet kan ha ganska svårt att hänga med i svängarna. Det har då inte 8-åringarna. De skriker av skratt och av skräck och jag hör i klassrummet: Anna, snäääääla, läs mer!