det där med bloggandet och statistik

Tänk vad glad jag är över att ha hittat till bloggandet, det är en prestationslös hobby som jag kan ägna precis så mycket uppmärksamhet som jag hinner i stunden. Extra roligt är det när jag upptäcker att många läser det jag skriver, kommenterar och kanske hittar till en bok som jag tipsat om. Men en sak förbryllar mig, hur funkar egentligen statistiken? Enligt blogger kan jag en vecka haft ca 1000 sidvisningar, på blogtoplist under samma vecka 104 unika besökare, topblogarea berättar om 180 unika. Allt jämfört under exakt samma tidsperiod. Att bloggers statistik inte mäter unika besökare, det förstår jag men hur kan blogtoplist och topblogarea ha så olika resultat? Ngn som vet? Det jag kan gissa från siffrorna är iallafall ett: det finns många trogna besökare där ute i cyberrymden! Kul att ni hittar hit!