dags att kesa, skutta, hoppa och jerka igen!

Annika har en av bokbloggosfärens mest trogna utmaningar, varje fredag ställer hon en fråga och så hoppar vi runt på varandras bloggar och läser svaren. Äntligen dags igen för bokbloggsjerka!

Vad är det som gör att du fortsätter läsa en bok du har påbörjat och vad får dig att sluta läsa den för att stoppa tillbaka den på hyllan för all framtid?
Först och främst är det spännande livsöden i romanform som lockar mig, där måste finnas människor som jag kan relatera till och ett driv i berättelsen, jag vill samtidigt gärna kunna reflektera och fundera över människornas handlingar och val. Utspelar sig allihop i en spännande miljö så fångas jag än mer, det behöver inte vara extremt eller exotiskt men gärna väl beskrivet utan att bli långrandigt. För att en bok ska kvalificera sig på aldrigmeralistan krävs dålig korrekturläsning, slarv med språket i ordval och kommmatering, dåliga översättningar där orginalspråket lyser igenom i ordval och meningsbyggnad. Listan skulle kunna göras längre men för att inte framstå som språkpolisen nummer ett så slutar jag min uppräkning här.

Glöm nu inte att jerka runt och kommentera hej vilt, jag börjar mitt motionspass genast!