på tal om läsplatta…

Två böcker har jag nu läst på min läsplatta och hittills har allt fungerat helt utmärkt. Jag har lånat hem böcker från bibblan utan några problem och själva plattan är lätt att navigera på. Menyerna är tydliga och lättskötta, storleken på texten går lätt att ställa in och sökfunktionen är enkel, batteriet var enkelt att ladda och håller lääääänge. När jag fick plattan var där dessutom ett antal böcker redan inlagda, allt ifrån Shakespeare via Jane Austen till Tom Sawyer. Får jag lust på klassiker på engelska så lär jag alltså inte lida brist i det närmaste årtiondet. Det enda negativa som jag just nu kan komma på är att skärmen inte har ngt eget ljus, med det menar jag att man måste ha tänt en lampa när man vill läsa. Inget tjuvläsande i ett mörkt rum alltså… Visst saknar jag tyngden av en bok, bläddrandet och lukten av papper också men som komplement så är jag glad för min läsplatta, bara det faktum att jag kan sitta på en ö i Bohuslän och låna e-böcker precis när jag vill är skäl goda nog för mig! Jag trycker på Gilla!