hur funkade det där med e-bok?

Första titeln lånad och utläst som e-bok var Kristina Ohlssons Änglavakter. Tankar om boken sparar jag till en annan dag men några snabba om e-bok kommer här:

+ smidigt att kunna låna varhelst man är, satt i sommarstugan med ett mobilt bredband utan särdeles sprutt och laddade ned både program och bok helt utan problem
+ läste på en vanlig liten bärbar dator och det funkade helt ok, snyggt att man kunde välja storlek på text och bokmärkesfunktionen där man kan skriva till egna kommentarer är praktisk
+ gratis
+ utbudet av böcker är stort och ingen väntetid

– begränsat till 3 böcker per vecka
– bökigare att läsa på datorn, den är svårare att hålla i än en bok och jag saknade bläddrandet (padda skulle kunna lösa just det eller läsplatta ;-))

Absolut var detta en lyckad premiär, ett helt osannolikt enkelt och smidigt sätt att skaffa hem gratis läsning på. Ljudböcker är ju inte riktigt min grej men kanske är det ändå spännande att pröva? Min nästa utmaning till mig själv blir att pröva på att låna till androiden – får vänta till en regnig dag med att pula med det. Nu är det ut i solen!