och så var det babel

bild frå Wikipedia

I första mosebok 11:1-9 kan jag läsa hur människans vilja att bygga ett torn till himlen som en enande symbol straffades av Gud. Han ville skapa förvirring och skapande många språk så att människorna inte längre skulle kunna tala med varandra och komma överens. Amos Oz är en författare som bevisar motsatsen och som jag återkommer till i tankarna. Hans engagemang i Israel/Palestinafrågan är brinnande och han är övetygad om att det finns en fredlig lösning byggd på samtal och utbildning. I somras läste jag En berättelse om kärlek och mörker som jag tyckte var en av förra årets riktiga höjdarromaner. Nu är han aktuell med romanen Lantliga scener som jag ser fram emot att läsa i sommar och i väntan på det kan jag lyssna till honom i babel.  Gör det alla som missade programmet!