bokbloggarna tar över…

Så lyder rubriken i GP idag! Kul att fenomenet bokbloggeri tas upp även i västsverigens största tidning. Mycket positiv artikel är det också där bokbloggarna framställs som kunniga, litteraturintresserade skribenter. Den enskilda blogg som får allra mest cred är Lyrans  – riktigt kul! Lyrans Noblesser är en en härlig blogg som lyfter fram litteratur från världens alla hörn, hon skriver kunnigt och hon är fantastiskt duktig på att analysera människorna som befolkar böckerna. Dorotea Bromberg, förläggare, säger till GP att: ”Många bokbloggare är nu helt jämförbara med traditionella recensenter inom dagspressen. (…) Hon som driver Lyrans Nobless är påläst som tusan. Ja, det är så att man förundrar sig.”. Jag kan inte annat än hålla med, om ni läser min blogg så vet ni att jag gillar Lyrans blogg, mycket. Dessutom omnämns Enbokcirkelföralla som jag skriver lite på ibland. Jättekul för Karin som driver den. Kul med uppmärksamhet – hoppas nu att bloggarna får ännu fler besökare och att ännu fler kommenterar så att det blir en skön diskussion om litteratur. Jag saknade förstås Enligt O i artikeln, västsveriges egen bokbloggsdrottning!

Heja, heja alla duktiga bokbloggare som sprider intresse för böcker och läsning!