kejsaren och hans kläder

Demokrati är bra, bara alla tänker rätt. Eller hur? Jag kan fortfarande inte fatta att det finns kommuner i Sverige där nästan 20% av väljarna röstar på ett nationalistiskt och främlingsfientligt parti. Det är inte bara populistiskt utan har sin bakgrund i en människosyn som inte hör samman med ett människovärdigt samhälle. Det känns som att vi alla vaknade upp för sent. Vi skulle tagit debatten och med välgrundade argument klätt av SD spolingarna in på bara mässingen. Har de kallingar med flaggor på måntro? Kanske är det så att vi alla, medier och politiker skulle varit den där lilla pojken som ropade: men han har ju inget på sig! Under alla sina vackra tirader är alla nakna. Naken hade han stått där utan sin vältalighet och utstuderade retorik och utan några väljare…