lång färd mot köp

Som en sjuåring med ett nytt legostarwarsskepp sitter M med instruktionen framför sig, delarna utspridda och ögonen lysande. Äntligen är en lång övertalningskampanj till ända. Inte behövdes jag övertalas utan det handlar om att övertala sig själv. Det började för många månader sedan. ”Jag behöver faktiskt en radio som funkar, det är praktiskt med GPS när man joggar, det går så mycket snabbare att surfa, den har ett tangentbord så att man kan SMSa och skriva inlägg snabbt, det lyser en lampa hela tiden på den gamla, man behöver inte tejpa fast laddsladden när man ska ladda som man måste på den gamla, man kan lyssna på spotify.” Ja, nu är det inte ett legoskepp som får ögonen att tindra på fyrtiofemåringen utan en ny mobil med allehanda spännande möjligheter. Nu gäller det bara att lära sig att ringa på den också!