jordgubbscheesecake

Midsommartider är jordgubbstider och den här helgen blev det en frusen jordgubbscheesecake. Egentligen skall den serveras med drivor av färska jordgubbar med de åt vi upp igår. Tårtan smakar gott utan också 🙂

Smält 75 g smör och blanda med 12 stycken smulade digestivekex. Tryck till en botten i en form med löstagbar kant. Mixa 300g jordgubbar med 1 1/2 dl strösocker och 1 tsk vaniljsocker till en slät puré. Lös upp 3 gelatinblad i kallt vatten i 5 minuter, smält dem sedan i 1 msk vatten. Rör ned i jordgubbspurén. Vispa 3 dl grädde och blanda i 200 g philadephiaost och blanda ned jordgubbsmixen. Häll i allt i formen och frys under ett par timmar. Ta fram formen minst en halvtimma innan servering och bjud massor av färska jordgubbar till.

Smaskens!