Göteborg Läser

Välkomna till vår gemensamma läsning av Sophie Elkans historiska roman John Hall. Redan har fler än 100 personer gillat vår sida på Facebook och det är fantastiskt roligt att se att så många vill läsa med oss!


Vi tänker oss att vi delar upp romanen i tre delar och varje del ägnar vi ungefär en månad. Under hela våren kommer Göteborg läser att presentera inlägg, diskussionsfrågor och annat som vi tycker är intressant och passar ihop med läsningen. Extra roligt vore om alla andra som har lust också bidrar, tillsammans kan vi säkert hitta mycket spännande att diskutera. Länka gärna det som du skriver till FB-sidan så att vi kan hitta varandras tankar!
Så här ser vår plan ut:


Februari – mars: Historien i fokus: Vi läser första delen av boken som avslutas med kapitlet När gamle John Hall dog. I slutet av februari eller i början av mars ses alla som har lust på Göteborgs Stadsmuseum för en tur genom 1700-talsutställningen, bokprat och fika. Träffen hålls den 13 mars.


Mars – april: Sophie Elkan i fokus: Vi läser vidare till och med kapitlet John Hall & compani. I april ses de som har tid och möjlighet och går en stadspromenad med Sophie Elkans liv som röd tråd. Efter promenaden bokpratar och fikar vi tillsammans. Träffen blir den 24 april.


Maj: Föreläsning med Marie Hjalmarsson Engelke på Nääs slott den 20 maj.

Juni: Gunnebo Slott i fokus: Vi läser ut boken och ses sedan i början av juni för en guidad tur på Gunnebo Slott,  promenad genom trädgården och till cafét.  Där sitter vi ned för bokprat och fika. Träffen blir den 9 juni.

Alla träffar kommer att följas upp med en Facebook-cirkel några dagar efteråt där alla som har lust kan samtala vidare.