isberg – Turner Olovzon

 

I Tassby är laget framför alla Leksands IF och det gamla kamratgänget går på alla hemmamatcher, de ses på fredagspuben och lever mest som de alltid gjort med en tydlig rangordning där Sören och hans fru Liss-Kulla är bygdens starka par. Så försvinner en bärplockare i skogarna och en av gubbarna, Lars-Inge, anklagas för att ha del i försvinnandet. Han lever ensam med sin hund som sällskap och anses vara lite egen, han blir ett lätt byte för ryktesspridning. I Luleå försvinner senare under hösten en femårig pojke från sin förskola och de båda berättelserna vävs skickligt samman genom att man får läsa pojkens mamma Elins berättelse, Liss-kullas, Liss-Kulla och Sörens son Andreas och Lars-Inges.

Jag känner mycket med Lars-Inge i den här spänningsromanen, han är en person som fastnat i byn och som har talanger och sidor som han inte bejakat. Liss-kulla är verkligen en typ man känner igen och irriterar sig på och det är den äldre generationen som jag, kanske på grund av att de är jämnåriga med mig själv, finner mest intressanta. Jag gillar drivet i berättandet, skildringarna av Lars-Inges liv och den nerviga upplösningen av alltihop.

Det här var en bok som jag såg i flödet på Instagram och jag är riktigt glad över att jag lyssnade. Väl värt!

Bildkälla: Harper Collins Nordic