röd drottning – en spansk spänningsroman

Kanske är jag lite mätt på deckare just nu men en spansk spänningsroman var ju lockande. Röd drottning av Juan Gómez-Jurado utspelar sig i Madrid och där bor Antonia. Hon lämnar sällan sin lägenhet men när en välbärgad man hittas mördad och en ung flicka kidnappas så tar den avdankade polisen Jon kontakt med henne, de börjar sina efterforskningar på uppdrag av ett hemligt sällskap: röd drottning. Samtidigt som de båda arbetar för att lösa brotten som har stora summor pengar gemensamt så får man lära känna dem och deras privata omständigheter.

Jag lyssnade på boken i inläsning av Mirja Turestedt och den var inte jättebra som ljudbok, det var helt enkelt för omständligt och blev emellanåt såpass att jag tappade tråden och fick lyssna om. Kanske skulle jag läst på papper, det hade säkert påverkat min läsupplevelse, spänningsromaner som är över 500 sidor är ofta för långa och det blir mitt omdöme. För långt, lite för långrandigt och lite för mycket Lisbeth Salander-vibbar.

Bildkälla: Nona Förlag