från någon som vill dig illa

Nu får det bli ett gäng snabba minnesanteckningar om böcker jag lyssnat på det senaste. Maj är en vansinnig månad för alla som jobbar i skolan och jag har helt enkelt inte ork att skriva något längre om Karin Alfredssons Från någon som vill dig illa. Boken börjar i nutid, någon lägger upp gamla bilder från en kollotid på 70-talet och bilderna väcker minnen från vistelserna där. Vi får följa fyra olika människor som har haft helt olika upplevelser och hemligheter som legat begravda i många år kommer till ytan. Några av deltagarna har mått mycket dåligt av sina erfarenheter och de bestämmer sig för att rättvisa ska skipas. Det är spännande och lättläst, samtidigt så kan man känna igen Alfredssons patos för utsatta och sköra.

För mig som är uppvuxen på 70-talet så var det en hel del tankar som väcktes, det var verkligen en annan tid.

Bildkälla: Brombergs förlag