vård & omsorg – Olivia Bergdahl

Jag vandrar från Cum Pane via Redbergsparken, över Östra Kyrkogården och hemåt med Olivia Bergdahls Vård & Omsorg i öronen och är helt tagen. Det här är en perfekt bok att avnjuta som ljudbok, Olivia läser själv och texten totalt gnager sig in i mitt medvetande. Boken omnämns som roman på förlaget hemsida men i mitt huvud så blir allt sant. Självupplevt eller inte, det här är en dialog mellan huvudpersonen Olivia och hennes ofödda barn. Olivia plussar på stickan och det nya lilla livet är så efterlängtat, hon vågar inte tro på att det verkligen ska kunna bli ett litet barn men hon hoppas.

Under bokens gång så får man lära känna Olivia och hennes  bakgrund genom de texter hon skriver till barnet, när sedan Olivia får en cancerdiagnos skruvas intensiteten i texterna upp. Det blir ännu mer på liv och död och med Bergdahls erfarenheter i Poetry Slam och som scenpoet så vet hon precis hur man fångar och behåller en publik. Det är omöjligt att värja sig och det är som det skall. Med mina erfarenheter som anhörig och med mina små fina barnbarn i mitt liv så landar den här boken mitt i känslorna. Tack för det! 

Bildkälla: Ordfront förlag