jul på det lilla hotellet vid havet – åter till Mure

När det är dagen för första advent så är det hög tid att skriva om julböcker? Visst?

Nu är det inte en genre som jag brukar frossa i men ett par sådär kan vara härligt att höja jultemperaturen med och Jenny Colgan är ju Jenny Colgan. Just serien som utspelar sig på den skotska ön Mure är min favorit och Jul på det lilla hotellet vid havet gör mig inte besviken. Flora har i den här boken blivit mamma och har pausat sitt arbete på cafét, hennes bror Fintan har ärvt sin makes hotell och det är dags att öppna det lagom till jul. Det verkar dock som att han har väldigt svårt att komma igång med allt det praktiska som hör till när man ska driva ett exklusivt hotell. Bokningarna strömmar in men restaurangen har ingen kock och Fintan driver mest omkring och sörjer. Flora bestämmer sig för att sonen Douglas kan vara några timmar med sin pappa och drar igång … 

Det är charmigt, dråpligt och väldigt välkänt. Precis det man önskar när man skall underhållas en stund. Jag tycker att man ska läsa de här böckerna i ordning med start på Sommar på den lilla ön i havet. 

Och ja. Man kan undra varför förlagen envisas med att använda det här totalt uttjatade sättet att sätta titlar. Det är så tröttsamt.

Bildkälla: Norstedts förlag