Sweet Lolita

Sweet Lolita är den första delen i en deckarserie skriven av Kicki Sehlstedt. Som titeln antyder så handlar det om hur unga flickor utnyttjas och utpressas, det som är oskyldigt på sociala medier eskalerar och blir omöjligt att ta sig ur. Journalisten Aidas syster hittas död efter Aidas bröllop, vad hände där ute i skärgården som gjorde att systern mördades?  Aida som rest jorden runt som utrikeskorre ska nu rota sig i Sverige men hon känner sig rastlös, hon har hittat sin drömman men är han verkligen den rätte? Aida har påbörjat ett arbete där hon avslöjar sexköp och utnyttjande av unga kvinnor men desto mer hon gräver desto närmare hennes eget liv hamnar hon. Tillsammans med kriminologiprofessorn Kajan (som btw är en slags yngre version av GW) försöker de få koll på vad som egentligen försegår och det är inte vackert. Inte vackert alls. 

Jag vill i detta sammanhang också skriva om Mathilda Hoflings sommarprogram där hon naket, ärligt och mycket berörande berättade om hur grooming i tonåren och hur den prostitution och anorexi som det ledde till skapade ett trauma för livet. Ibland när man läser deckare så tänker man att det är för överdrivet, inget liknande kan hända, men sanningen överträffar dikten gång på gång. Gång på gång. 

Bildkälla: Bazar Förlag