en evighet från dig – en perfekt karamell

Är man inbiten Jenny Colganläsare så bjuder En evighet från dig inga överraskningar. I den här nyutkomna romanen så återvänder Colgan till den lilla skotska byn som också finns med i Den lilla bokhandeln runt hörnet men den här gången är det andra karaktärer i byn som är i centrum. Framför allt är det Cormac som vi får lära känna. Han är distriktssköterska och gör hembesök hos patienterna i och runt byn, han har återvänt dit efter en tid i försvaret och han blir allt mer rastlös över att återigen bo i sin barndoms by. I storstaden London jobbar Lissie som sjuksköterska, hon råkar ut för en olycka och drabbas av PTSD. När hennes chef förslår att hon skall byta miljö och byta jobb med Cormac så nappar de båda på erbjudandet. 

De har aldrig träffats men nu ska de alltså leva varandras liv. Har någon läst Sambo på försök så kan man känna igen en del av idéerna därifrån. Det är två väldigt olika karaktärer som på något vis skall samsas och båda hamnar i nya situationer, kommunicerar via skrift i What´s App och lär känna varandra utan att ens veta hur den andre ser ut. Som i många av Colgans feelgoodare så handlar det om kontrasten mellan det stressiga livet i stan och lugnet på landet och såklart konsumeras en hel del mat och bakverk. Människorna runt omkring de två bidrar till den underhållande läsningen och som alltid så använder Colgan sina romaner som duk för att berätta om hur olika livet kan te sig beroende på var man bor och hur man valt att leva. 

Colgans böcker är perfekta karameller, mest söta men med en syrlig twist! 

Bildkälla: Norstedts förlag