mordkonsulten – vi möter Harbinder Kaur igen

På ett seniorboende i södra England bor den drygt 90-åriga Peggy och när hon hittas död i sin fåtölj så tycks dödsfallet vara naturligt. När så Natalka, en av de anställda, städar ut lägenheten blir hon hotad av en man som snor åt sig en av Peggys böcker. Hon har en imponerande samling av spänningsromaner och av någon anledning så vill sonen tömma lägenheten så snabbt det bara går. Det framkommer snart att Peggy har fungerat som en mordkonsult, hon har gett deckarförfattare som fastnat tips på mord och spektakulära intriger. Peggy har blivit tackad i flera förord och författarna har skickar sina signerade böcker. Det visar sig att Peggy strax innan sin död fått ett vykort som lyder ”vi kommer och tar dig”.

Det blir ett fall för Harbinder Kaur, polisen som vi redan mött Elly Griffiths Främlingen. Hon är en av behållningarna i den här serien. Harbinder bor hemma hos sina föräldrar och hon har kärlekslivet på paus. Vass och smart och lesbisk och med indisk bakgrund, så kan man enklast beskriva henne och det är som så ofta i Elly Griffiths spänningsromaner mest människorna man bryr sig om. Brottet är lagom och ganska oblodigt och just i den här delen är det blinkningar till förlagsvärlden och del av utredningen genomförs också på en deckarfestival med bloggare och författare på plats i Aberdeen. Hej igenkänning!

Boken heter Mordkonsulten, läs gärna Boktankens texter om böckerna!

Bildkälla: Modernista