det var det fräckaste – klassiker som håller än!

Mitt lilla barnbarn har några favoritpekböcker och en av dem är Vems bajs är det … Vad är det som gör att bajs går hem i de flesta läger – från 6 månaders bebisar till barn i mellanåldern? 

Jag kom på att det var länge sedan jag arbetade senast med klassikern Det var det fräckaste och gick genast igång på hur jag skulle kunna använda den med mina elever. Som speciallärare letar jag ständigt efter bra bilderböcker som passar för alla åldrar och en av de allra bästa är förstås den fnissframkallande boken om mullvaden som får en fin hatt … 

De fantastiska bilderna i den här ”who dunnit” är perfekta att använda i skrivuppgifter och nästa vecka ska jag använda boken i flera av mina grupper. Det ser jag fram emot!

Troligen kommer det en liten rapport här på bloggen nästa vecka, är det någon av mina läsare som jobbat kring boken och har tips till mig?  

Jag ska börja med att tillverka mig en flanosaga – visst minns ni flanellografen? En sån har jag!